Mennyibe kerül?

Ez talán a legnehezebb kérdés… De vegyük sorba.

Ez egy nagyon összetett rendszer. Rengeteg eszköz kommunikál a másikkal. Továbbá a gépeinket mi építjük, ezért nem csak anyagi, de eszmei értéke is van. Ezek nem boltban vásárolt gépek, így a belefektetett időt is ide lehet sorolni.

Maga a gépek is elég nagy szórásban vannak. Össze lehet rakni 40.000.- ből, de akár 100.000.- ig is elmehet. átlagba számoljunk 70.000.-al / gép.
Ehhez kell egy távirányító, hogy irányítani tudjuk a gépeinket. Ez lehet belépő szintű 20.000.-, de lehet multifunkciós is amit 150.000.- körül mozog. Egy középkategóriás távvezérlő bőven elegendő ezekhez a gépekhez, ami 80.000.- körül mozog.
Kell egy szemüveg hogy lássunk is. A belépő szintű szintén 20.000.-. A profi akár 200.000.- is lehet. Itt viszont minél jobb a szemüveg, annál jobb rálátásunk lesz az eseményre.
Kell egy töltő is, ami darabja 10.000.- körül mozog, ugyanis ezeket az akkumlátorokat kimondottan erre készített töltővel szabad tölteni.
Beszéljünk az akksikról. Amik ezekre a gépekre jók, azok 10.000.- körül mozog darabja, átlagosan. DE! Ezekkel csak az a baj, hogy eléggé gyorsan használódnak. Egy akkumulátor olyan szintű terhelésnek van kitéve, hogy 15-20 töltés után sajnos már használhatatlan. Ezért ezt folyamatosan pótolni kell, hogy tudjunk lépést tartani az eseményekkel.

Ezen felül ami számunkra felbecsülhetetlen, hogy ezeket a gépeket csavarról, csavarra, panelről panelre kell összerakni. Mi forrasztjuk, és építjük. Amint kész van a gép, még nem ér véget a történet. Ezek úgynevezett buta gépek. Még nem tudják hogy mire lettek ők építve, így fel kell programozni. Megmutatni neki, hogy van giroszkópja, gyorsulásmérője, kamerája, adója, és vevője is, És ezeket használniuk is kell.

Továbbá ott van a kamera. Minél jobb kamerát rakunk a gépre, annál szebb képet tudunk rögzíteni, de figyelembe kell venni a motorok álltal gerjesztett vibrációt is, szóval egy komoly stabilizátorral rendelkező kamera javallott.

Lényegében ebből tevődik össze ez a fajta drón reptetés, és videózás.