Sebesség

Sokakban felmerül hogy mi is az a sebesség amit tudunk tartani. Nem utolsó sorban sokak kérdezik tőlünk a klasszikus kérdést: “Mennyivel megy?”
Válasza sajnos nem olyan egyszerű mint a kérdése.

Nagyban függ az időjárástól. Hidegben a levegő ritkább, így több felhajtó erőre van szükség, ami több energiát igényel, így a hatásfok romlik.
Továbbá függ az akkumlátor típusától, és állapotától. A gép felszállási tömege is befolyásoló tényező.. Vegyünk mindent átlagba, és jobb képet kapunk.

Például egy driftes videózás alkalmával 40-50 km/h-s sebességet kell tartanunk, amit fél-negyed “gázadással” tudunk tartani. Ehhez szükséges sebesség eléréséhez a “gázkar” rövid idejű háromnegyed állásban tartjuk. Ez azt jelenti hogy egy kényelmes kigyorsítás erre a sebességre nagyjából másodpercek alatt érjük el. Ilyenkor a gépen egy akkumulátor, és egy kamera van, aminek az össz súlya körülbelül 700g. Ezt a súlyt kell mozgatni.

Egy motocross ennél valamivel lassabb, ott inkább a fürgeség a szempont, de pályától függően oda is kell a 40 km/h.

Ezek a gépek maximálisan, rövid ideig (2-3mp) el tudják érni a 110km/h-s sebességet. Ez pont arra jó, hogy ha valami esetleg történik a pálya másik oldalán, szinte azonnal ott tudunk lenni, és kis szerencsével nem maradunk le az eseményről.

Ezek azok a sebességi formák ami leggyakrabban előkerülnek.